Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Nagrania z niemieckich studiów wyróżniają się plastycznym brzmieniem. Dźwięk jest jakby bardziej uładzony, przy tym dość przejrzysty i miły w odbiorze. A utwory zapisane na płycie, a niemal wszystkie znane w polskich wersjach ? Te same, ale nie takie same- wszak pochodzą z różnych sesji nagraniowych. Jeśli język niemiecki Wam nie leży, to absolutnie się tym nie przejmujcie. Wartość muzyczna płyty jest przeogromna. >
Czekam na druga płytę z tej serii..
Czy ktoś z Was, zna może orientacyjny termin, w którym ukaże się drugi wolumen "German Radio Sessions"?
Czy ktoś z Was, zna może orientacyjny termin, w którym ukaże się drugi wolumen "German Radio Sessions"?
Płyta jest już gotowa i ogólnie dostępna powinna być od połowy września wraz z innym CD Skaldów
Kameleon RECORDS zapowiada:
Aż do gwiazd
Księżyc we włosy
Miłość przez wieki się nie zmienia
Na granicy dnia
Dziej się nam ballado
Wieczór na dworcu w Kansas City
Nie słuchał mnie nikt
Szukam cię od rana
Słowa do matki
Street 2000
Jak znikający punkt
W oknach otwartych
Wszystko kwitnie wkoło
Na stronie Wydawnictwa można posłuchać wszystkich utworów we fragmentach.
Wiadomość dodana po 56 min 23 s:
Przez wiele długich lat język niemiecki wydawał mi się twardy i kanciasty kojarzący się z wojną i rozkazami. Przełom nastąpił, gdy zaprzyjaźniłem się z "Czarodziejskim fletem" Mozarta. Słuchając libretta w języka niemieckim nakładałem słowa czytane w języku polskim, a dysponuję bardzo dobrym przekładem i tak przełamywałem lody...
Ale nigdy wcześnie nie przypuszczałem, że w tym "przełomie" będą mieli przyczynek Skaldowie.
Kameleon RECORDS zapowiada:
Aż do gwiazd
Księżyc we włosy
Miłość przez wieki się nie zmienia
Na granicy dnia
Dziej się nam ballado
Wieczór na dworcu w Kansas City
Nie słuchał mnie nikt
Szukam cię od rana
Słowa do matki
Street 2000
Jak znikający punkt
W oknach otwartych
Wszystko kwitnie wkoło
![]()
Na stronie Wydawnictwa można posłuchać wszystkich utworów we fragmentach.
Romku, zdradzę Ci, że uczestniczy zlotu w Łodzi już od dłuższego czasu cieszą się tym krążkiem Mnie bardzo podobają się nagrania, które się na nim znalazły i dlatego zupełnie nie przeszkadza mi język niemiecki
P.S. Jakiś czas temu Marcin wrzucił pełną informację o płycie, ale na moją prośbę ją wycofał, bo nie chciałem spalić jej oficjalnej premiery.
"4 nagrania publikowane po raz pierwszy raz w historii."
Spróbujmy "wyłowić " te cztery nagrania:
-Na granicy dnia
-Dziej się nam ballado
-Nie słuchał mnie nikt
-Szukam cię od rana
Zgadza się?
Dla mnie największym zaskoczeniem, w pozytywnym znaczenie jest utwór "Nie słuchał mnie nikt" gdyż:
- nie przypuszczałem, że jest taka wersja
- bardzo lubię ten utwór
Strony: 1