Nie jesteś zalogowany na forum.
Zapraszamy do Skoczowa
Jubileuszowy X Skaldowski Maraton Muzyczno-Filmowy Skoczów 26.10.2019
Zdjęcie: Łukasz Alczewski
Dla zainteresowanych zamieszczam set utworów wykonanych na żywo podczas tegorocznego maratonu w Skoczowie.
W pierwszej części: "Na wirsycku" na otwarcie.
Koncert w II części:
1. Dwa jeden zero start
2. Od wschodu do zachodu słońca
3. Katastrofa
4. Cała jesteś w skowronkach
5. Malowany dym
6. Nocne tramwaje (które zaśpiewał Jacek Zieliński)
7. Gdzie mam ciebie szukać (z J. Zielińskim)
8. Sady w obłokach (z J. Zielińskim)
9. Śpiewam, bo muszę (z J. Zielińskim)
10. Wszystkim zakochanym (z J. Zielińskim)
=== później mini-recital piosenek Jacka Zielińskiego na głos z gitarą wykonał S. Figiel ====
11. Ballada o balladzie
12. Drogom już czas dziękować
13. Kosmogonie
14. Błogosławiona bezsenność
=== następnie ponownie w wykonaniu zespołu ===
15. Harmonia świata (ponownie zaśpiewał Jacek Zieliński!)
16. Kolorowe szare dni
17. Jeszcze kocham
18. Miłość przez wieki się nie zmienia
19. Jak znikający punkt
20. Zagubieni w ulicach miasta
21. Jasny dzień przynosisz (voc. Klaudiusz Zawada)
22. Twą jasną widzę twarz (z grającym i śpiewającym Andrzejem Zielińskim!)
23. Wszystko kwitnie wkoło (z braćmi Zielińskimi)
+ bisy
24. Dwudzieste szóste marzenie (z braćmi Zielińskimi)
25. Prześliczna wiolonczelistka (z braćmi Zielińskimi)
Czy można wiedzieć, kto zaprojektował i wykonał tak gustowne i kunsztowne nagrody (mam na myśli pierwsze zdjęcie w trzecim poście tematu)?
Niestety z różnych przyczyn nie mogliśmy być na Maratonie, ale czytając listę zaprezentowanych utworów oraz słuchając tych kilku zaprezentowanych na F widzimy a nade wszytko słyszymy jak dobrą robotę wykonali wszyscy artyści tj muzycy i wokaliści. Dziękujemy wam Panowie
Ja ze swojej strony chcę tutaj - bo na FB nie ma za bardzo gdzie tego napisać - ogromnie podziękować liderowi zespołu.
Wg mnie, gdy zobaczyłem listę planowanych utworów, a potem jeszcze gdy podczas jedynej próby, w której wziąłem udział (a w zasadzie - "próby", bo bez Bogusia i Wojtka i jakiegokolwiek nagłośnienia, w domowych warunkach, dzięki uprzejmości Klaudka), dowiedziałem się jakie pomysły na partie wokalne (i - nie owijajmy w bawełnę - wymagania) ma Michał, to się nie mogło udać i zapowiadała się bardzo piękna katastrofa.
Tymczasem wygląda na to, że się udało i to naprawdę dobrze udało. Oczywiście niemała w tym zasługa faktu, że część utworów wzięli na siebie bracia Zielińscy, a tego oczywiście do samego końca nie mogliśmy być pewni.
Michał - dziękuję. I Adamowi dziękuję - za Michała ;-) ;-) ;-)
---
A skoro jestem przy podziękowaniach, to oczywiście nie może zabraknąć tych najważniejszych: dla Krzyśka i Klaudka. Tu nie ma się co rozpisywać - wszyscy wiemy, ile Im zawdzięczamy.
A ja dodatkowo Krzyśkowi wiele nocy w ciepłym łóżku oraz fascynujących piwno-gawędziarsko-muzycznych wieczorów. Dziękuję
Ostatnio edytowany przez Marcin_SuchaBesk (2019-10-28 21:44:49)
Czy można wiedzieć, kto zaprojektował i wykonał tak gustowne i kunsztowne nagrody (mam na myśli pierwsze zdjęcie w trzecim poście tematu)?
Pomysł był mój i Agnieszki. Pomyśleliśmy, że może warto stworzyć nagrodę, którą otrzymywali zasłużeni fani raz w roku. Co prawda tym razem wyjątkowo nie było głosowania nad kandydatami, bo pomysł zrodził się w ostatniej chwili i po prostu nie było na to czasu. Myślę jednak, że wszyscy się zgodzą, że lepszych nie było Za rok miało to być już inaczej, bo dwie kolejne osoby miały być wyróżnione na zasadzie głosowania fanów... jednak wygląda na to, że nagroda „Skaldomania” został przyznana po raz pierwszy i ostatni. Miło jednak, że komuś się spodobała
Dzięki!
Skoro już zrobiło się tu niejako wylewnie to i ja muszę uzupełnić niniejszy wątek o podziękowania - dla Marcina, bo gdyby nie jego odwaga i determinacja, oraz skaldowski profesjonalizm w zakresie odtwarzania "niewykonalnych" partii wokalnych Jacka Z., o wykonaniu tak urozmaiconego i ambitnego repertuaru mógłbym sobie tylko pomarzyć.
No i - rzecz jasna - dla Krzyśka i Klaudka, za zapał i profesjonalizm w organizacji imprezy (plus szczególne podziękowania dla drugiego z panów za zainicjowanie muzycznego przedsięwzięcia, potocznie zwanego "BMW" ).
. jednak wygląda na to, że nagroda „Skaldomania” został przyznana po raz pierwszy i ostatni.
Pomysł dobry a nawet bardzo dobry, więc dlaczego po raz pierwszy i ostatni?
- Maciek
Dziękuję za wyjaśnienia.
Tak, bardzo podoba mi się ta nagroda - gratuluję Wam znakomitego artystycznego zmysłu i manualnych zdolności (no i świetnego gustu).
A pomysł na nagradzanie "zasłużonych" dla zespołu, w takiej formie, jest także przedni.